Saker att veta innan du ringer efter rörmokaren
Ett VVS-system är en invecklad del av våra liv. När det fungerar tänker du aldrig på det, men när det blir problem är det bara din lokala rörmokare och hans expertkunskap om VVS-system som kan rädda dig. Varesig det är ett rör som har spruckit i badrummet eller en propp i diskhon är inget rörproblem enkelt. Hemägare orsakar faktiskt ofta fler problem när de försöker stoppa en läcka eller lösa upp en propp. Här är några saker att tänka på innan du ringer efter en professionell rörmokare.
 
Undvik att hälla ner olja och fett
Bland dem största problemen rörmokare står emot när de fixar VVS-system kommer från att hemägare häller ner saker i diskhon utan vidare tanke. Att spola ner fett eller olja i diskhon kan skapa proppar när de svalnar.
 
Säg nej till mat
Om du tror att diskhon är gjord för att ta emot matresterna, tänk om. Hemägare borde undvika att spola ner mater som frukt, kycklingskyn och selleri i diskhon eftersom dem inte kan brytas ner och skapar proppar. Om du vill fortsätta hälla ner matrester, se till att allt går som det ska innan.
 
Snabba lösningar är inte alltid bäst
Vissa hemägare tror att det är en snabb och enkel lösning att hälla ner starka kemikalier för att lösa upp proppar. Men kemikalierna kan fräta upp rören och göra dem svagare på insidan, vilket kortar ner deras varighet.
 
När du inte är säker hur du ska gå till väga med dina rörmakeriproblem är den bästa planen att ringa efter en rörmokarexpert.

Ring oss - 24t dygnsöppet

Berätta kort vad vi kan hjälpa dig med