Rörmokeri är inte sådant för dig att experimentera med. 80% av självhanterade rörmokarjobb leder till svåra skador till husets rörsystem och kräver professionella åtgärder.

Vi har pustat ut sedan folk började erkänna det och ringa till lokala VVS-serviceproffs för att hantera sina VVS-problem. Men anlitar du fel person för jobbet? Du kan fortfarande förlora pengar och skada din fastighet.

Idag kommer vi gå igenom dem vanligaste misstagen du kanske gör när du anlitar en professionell rörmokare. Varför är dessa så vanliga? För att dem flesta gångerna inser du inte ens att du har gjort dem.

1. Du anlitar rörmokaren med endast pris i åtanke
Budget är viktigt men att kompromissa på kvalitet för att spara några slantar är inte klokt. Värdet är det hela på kvaliteten, servicen och priset och det är det du måste tänka på när du anlitar en professionell rörmokare.

Om du bara tänker på pengarna kan du förlora dem bästa arbetarna i ditt område. Anledningen är enkel. Dem riktiga proffsen har alltid tillräckligt med jobb och håller sig borta från budgetjagare.
När du hela tiden försöker pruta om priset eller väljer en annan rörmokare än din vanliga för att spara på priset slutar det med att du förlorar en skicklig tekniker. Han vill inte gärna jobba med dig igen.

2. Du antar att rörmokaren är auktoriserad
Trodde du verkligen att alla arbetare som erbjuder en viss tjänst har licens? Det är långt ifrån sanningen. Många arbetare jobbar utan licens och för det mesta märker folk inte ens det.

​Du ser bara en rörmokare hos grannen och alla verktyg han har och frågar inte ens efter licensen. Eller hur?
Det finns många falska rörmokare du måste undvika och det enda sättet att göra det är att be om licensen, oberoende hur erfaren eller professionell han verkar. Kom ihåg att falska bara jobbar för pengarna. Istället för att fixa problemet kanske dem bara lämnar ditt hus med ett ännu större problem.

3. Du ber inte om referenser
Dem flestaletar nu efterproffs online. Medan många tar sig tiden att läsa recensioner, litar många bara på dethan påstår på sin egen hemsida eller i Google resultatet. Är det tillräckligt? Gör det honom värd att anlita?

Du måste be om direkta referenser och prata med den professionella rörmokaren du funderar på att anlitas tidigare kunder. Du måste kolla på recensionerna hur bråttom du än har. Goda recensioner säger att han är duktig medan inga recensioner visar antagligen på att han är nybörjare. Välj därför försiktigt.
Välj även ett proffs som erbjuder en garanti. En garanti är ett bevis på hur mycket han tror på sitt eget arbete. Det tillåter även dig att rapportera fel och få dem fixade till ingen extra kostnad. Men du får inte dessa förmåner om inte du kommer ihåg att titta efter dem.

4. Du dömer rörmokares kunskap efter hans verktyg
Det är så klart nödvändigt att ha moderna verktyg. Det gör det lättare att utföra arbetet men det är fel att döma någons kunskap efter verktygen han använder.
En rörmokare kanske äger den nyaste utrustningen, men kan han ens använda den på korrekt sätt?
Vad han en rörmokare för användning av högteknologiska verktyg han inte vet hur man använder?
Är detinte bättre att anlita en rörmokare med gamla verktyg som är mycket effektivare i arbetet?

5. Du ger inte din rörmokare utrymme att arbeta
En skicklig professionell rörmokare tar alltid tid på sig att arbeta. Det är dumt att försöka hetsa på arbetet. Det kan göra att du får resultat med låg kvalitet. Och det är inte rörmokarens fel. Det är ditt fel.
Dem flesta inser inte ens det. De frågar hela tiden hur lång tid arbetet kommer ta att blir klart och liknande frågor. Det är så det ser ut när man hetsar. Gör inte det.

Ser du till att barnen och husdjuren inte stör proffsen medan har jobbar? Inser du ens hur viktigt det är? Barn och husdjur kan störa hans koncentration och leda till försämrad arbetskvalitet eller ett dyrt misstag.

Dem flesta gör inte misstag med flit. De sker bara och vi inser inte misstaget förrän det är för sent. Vi informerade om misstagen du kan göra när du anlitar en professionell rörmokare. Det är upp till dig att antingen komma ihåg dessa och undvika dem nästa gång du anlitar en rörmokare eller möjligen få svåra konsekvenser.

Har du någonsin gjort ett dyrt misstag när du anlitade en rörmokare? Vad var det för något? Vad lärde du dig från händelsen?

​Läs om oss på www.göteborgsrörmokare.se

Ring oss - 24t dygnsöppet

Berätta kort vad vi kan hjälpa dig med