Sverige har ett “gör-det-själv-mani”. Du har funderat över att fixa några problem hemma med hjälp av internet. Det verkar verkligen vara kostnadseffektivt till dess att du sabbar allt och skapar ännu större problem.

De som inte fixar själv letar istället efter billiga tjänster. Sådana tjänster är inget mer än billiga. De utför inte kvalitetsarbete och kan också kosta dig stora pengar.

Vad är då lösningen? Det är att anlita en licenserad rörmokare med en garanti. Här är några rörmokerijobb som kräver att du är extra försiktig!

1. Badkarsinstallation:
Du kan utan att veta om det bryta mot vattenföreskrifter och kan få ditt vatten avstängt. Det är obligatoriskt att använda godkända beslag och i vissa fall informera vattenleverantören. En amatör ellerolicensierad arbetare skulle inte vetaom det.

2. Reparation av badkars- & duschkranar:
Att fixa en läckande kran är ett av dem enklaste rörmokeriuppgifterna men endast vad gäller badrums- & kökskranar. Badkars- & duschkranar kräver experthjälp. Deras ventiler är inte synliga och om du gör fel kan din fastighet utsättas för stor vattenskaderisk.

3. Reparation av igen täppt handfat:
Proppar är vanliga och behandlas oftast med kemikalier. För det mesta gör dem situationen värre. Problemet återkommer ofta om inte omhändertagen av en expert.

4. Reparation av VVS-problem i en hyresrätt eller villa:
Försök aldrig göra något själv under sådana omständigheter. Du kan inte ens lagligt reparera VVS-problem i ett hus du inte bor i. Sådant agerande kan nollställa fastighetens försäkring.

5. Arbete med huvudvattenledningen:
Huvudvattenledningsproblem kan vara svåra och leda till stora problem. En rörmokeriexpert måste vara den enda som hanterar huvudledningen.

6. Nybygg
Du kan endast använda en lokal licenserad rörmokare. Han kommer inte bara ha kunskap om gällande föreskrifter men även se till att arbetet blir av god kvalitet. Att anlita en expert för jobbet garanterar att det inte blir felaktiga beslag eller överträdelser.

7. Installation av sprinklersystem:
Sprinklersbehövs till gräsmattor. När landscapern har tagit fram tillstånd och designat positionerna krävs en expertrörmokare för att arbete med vattenledningarna. Det är väsentlig för rätt gräsmatteirrigation.

8. Hantering av avloppsproblem:
Avloppsproblem kan vara grundliga. I dem flesta fallen kommer individuella kameror behövas för att inspektera problemet. Bara inspektionen av avloppssystemet är storjobb och kan endast utföras av ett proffs. Glöm inte att det här även är ett mycket farligt jobb.

Kom ihåg att allt inte går att göra själv. I alla fall inte ovannämnda VVS-problemen.

Har du något att tillägga till listan? Nämn det i kommentarerna nedan!

Ring oss - 24t dygnsöppet

Berätta kort vad vi kan hjälpa dig med