Vi känner alla någon som har varit med om skräckhistorien att komma hem från en semester till en översvämmad källare.  Dessa misstag kan vara en kostbar historia att reparera. Det bra är dock att det lätt kan undvikas med rätt kunskap tillsammans med lite regelbundet underhåll.

I den här artikeln kommer vi att skriva några tips om hur du kan undvika de vanligaste rörproblemen.

Stopp i toalett
Att spola ned saker som inte hör hemma i toaletten kan lätt täta avloppens rör.
Detta kan rör sig om för mycket toalettpapper, tamponger, kondomer eller örontops.

Naturligtvis kommer spolning av främmande föremål också att ha samma effekt! Om du har mycket små barn måste du vara extra vaksam när du använder anläggningarna. Lär dem rätt mängd toalettpapper att använda och förklara vad som händer om de inte överensstämmer. Toaletten är för en sak och en sak bara: det är inte en leksak.

Stopp i köket
Fett är köksrörets värsta fiende. Den böjda formen av rören under sinken gör dem särskilt sårbara för uppbyggnad av fettämnen. Om du lagar mat under vintermånaderna när utetemperaturerna är fria, är problemet förenat. Använd alltid tvättmedel i diskbänken och gör det en regel att aldrig slösa smörjmedel och oljor genom avlopp. Oavsett hur våt du är, kommer det emellertid alltid att finnas en viss mängd oljig tvålvax i rören: Kör varmt vatten i avloppsvattnet regelbundet, och dina rör fungerar bra och ditt handfat är gratis.

Stopp i badkar
Hår och tvål tätar badkaret och tvättar rören ganska snabbt: det bästa tricket är att förhindra ackumulering i första hand. Använd en sikt över badkaret och rengör det varje gång badet används. Ta tid att hälla kokande vatten ner både diskbänken och diskbänken dräneras en gång i månaden för att förhindra ytterligare problem i rören. Undvik kemiska lösningar eftersom de kan skada rör.

Sprängrör
Först identifiera vilka rör som är mest troliga att frysa: chansen är att de kommer att vara de som kör längs ytterväggarna på ena sidan av huset som får lite vintersol. Använd rörisolatorer om det är möjligt att undvika att frysa eller installera elektriska värmeband. Om du av någon anledning inte kan nå dessa rör kan du låta diskbänken dricka på speciella kalla nätter. Om du reser på semester, stäng av huvudvattenventilen.

Många rörproblem kan förhindras i början om du bara ökar en liten mängd förebyggande åtgärder. Allvarliga VVS problem bör lösas av en professionell rörmokare i Göteborg.

Ring oss - 24t dygnsöppet

Berätta kort vad vi kan hjälpa dig med